Търсене

3 декоративни техники с боя за стена

3 декоративни техники с боя за стена

3 декоративни техники с боя за стена

Ако търсите освежаване на интериора, понякога не е нужно да стигате по-далеч от стените на дома си. С големия избор от възможности за боядисване и декорация на стените, е лесно да трансформирате изцяло външния вид на всяко помещение в дома си, като същевременно избегнете безпорядъка на евентуален ремонт, замяната на любими вещи с нови и т.н. 

Идеите, които ще ви дадем по-долу, са отправна точка (или всичко, от което се нуждаете), за да създадете свежа и привлекателна атмосфера във всяка стая, независимо дали смятате, че нямате усет за естетика, или сте супер креативни. 

Декорация с шаблони за боядисване

Това е най-лесният начин да промените интериора. И е изключително забавен, ако обичате да творите и предпочитате да се справяте сами с дребни поправки у дома, вместо да викате специалист.  

Всичко, което трябва да направите, е да поръчате шаблона, който ви харесва, да купите боя за стена и да прекарате един следобед, създавайки своя шедьовър. А в случай, че сте в творчески застой, или не знаете от къде да започнете, в интернет можете да откриете безкрайно вдъхновение за шаблони за стени.

Боя-за-стена-1-синя

Метален блясък

Още една идея, която може да бъде доста лесна за прилагане в домашни условия, а и дава доста възможности за приложение. Разбира се, ако искате професионални резултати, а нямате нужния опит или умения, ще е добре да се обърнете към професионалист. 

Първо е изборът на метала, който ще имитира боята – сребро, старо злато, злато и други. След това е резултатът, който искате да постигнете – можете да положите само един пласт върху старата боя, за деликатен метален акцент или да поставите акцент на отделни елементи от стената и да постигнете по-солидна визия. 

Боядисване с подръчни материали

Долните две техники се отнасят по-скоро да начина на полагане на боята, което обаче можете да постигнете лесно с материали намиращи се във всяко жилище – гъба и кърпа.

Техниките се прилагат върху прясно боядисана стена. 

Гъбата оставя характерни неравности по стените, подобни на балончета, като размерът им зависи от типа избрана гъба – ако е за миене на съдове, те ще са по-малки, ако се спрете на гъба за баня, резултатът ще са по-големи ‘балончета’ по стените. Техниката се прилага с потупване с гъбата по стената. Крайният ефект на текстурата е динамика и жизненост в интериора, без поставяне на акцент върху стената. 

С влажна кърпа пък, в зависимост от посоката на ‘забърсване’ на стената, можете да създадете наистина прекрасни неща или да заложите на по-семпъл вид, като движите кърпата отгоре-надолу по стената. Така ще постигнете деликатна текстура, която ще придаде повече дълбочина на стаята. 

Съвет от нас: за да са по-видими резултатите, е добре да заложите на боя за стена с по-гланцов финиш.

Вижте повече за нашите интериорни бои

Декорация с шаблони за боядисване

Метален блясък

Боядисване с подръчни материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !