Уважаеми клиенти,
бихме искали да ви информираме, че магазинът няма да работи от
16.08 до 25.08 включително.

Благодарим ви за разбирането!

Как да изберете правилната боя за всеки вид материал?

Как да изберете правилната боя за всеки вид материал?

Комбинацията на бои и лакове може да вдъхне нов живот на всеки предмет или детайл, върху които ги използвате. С малко цвят и лаково покритие можете да добави нотка свежест и уникалност, които ще ви изумят. 

Разбира се, от съществено значение е да съобразите и използвате правилните типове бои и лакове, според съответния тип материал. По този начин полученият ефект ще е максимален, а финишът – не само ефектен, но и перфектен.

Бои и лакове за дърво

Ако дървото е боядисано или лакирано, можете да запечатате с латексова боя. В случай, че работите с ламинирани плоскости и лица на шкафове, добър избор е акрилният латекс. За необработено дърво, отново висококачествен латекс или маслена боя, в комбинация с лаково покритие ще осигурят перфектни резултати. 

Бои и лакове за пластмаса

Можете да напръскате с боя за пластмаса или външен акрилен емайллак. И в двата случая ще постигнете желания резултат за всеки пластмасов детайл.

Бои и лакове 2 - зелено

Бои и лакове за стъкло, керамика и порцелан

Когато боядисвате стъкло, можете да използвате както емайллак, така и латексови бои. Има разбира се, и специализирани бои за стъкло. При работа с керамика и порцелан, е препоръчително да използвате акрилна интериорна боя – полугланц и да запечатате с лаков финиш. 

Бои и лакове за циментови блокове

При работа с циментови блокове, първо нанесете висококачествен акрилен латекс, след което завършете с акрилна латексова боя. 

 

Бои и лакове за дърво

Бои и лакове за пластмаса

Бои и лакове за стъкло, керамика и порцелан

Бои и лакове за циментови блокове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *