Търсене

Как да съчетаете аналогични цветове в интериора? /част 1/

Как да съчетаете аналогични цветове в интериора? /част 1/

Ако сте почитатели на свежите и пъстри стени, облечени в красив цветен латекс, то най-вероятно често се колебаете как да съчетаете няколко нюанса в дадена стая, за да създадете перфектната стилна визия.

Всъщност да умеете да комбинирате правилно разнообразните цветове не винаги се оказва лесна задача. За да направите един интериор в подходящата цветова гама, то е добре да съчетаете правилните допълващи се нюанси, които се наричат и аналогични. Например, зеленото, светлозеленото и синьозеленото са цветове, които се възприемат като аналогични. Ще ви покажем няколко интересни примера за подобни комбинации от аналогични цветове, които изглеждат изключително успешно съчетание в съответната стая.

Пролетен полъх

Цветен латекс и цветни мебели

Красивите ярки цветове от розовата гама винаги са добър избор, когато искате да наблегнете на няколко аналогични нюанса. Също така може да се фокусирате върху един основен цвят, който да бъде доминиращ в стаята, а останалите да го допълват. В случая, креслото в нежен коралов нюанс е доминиращия цвят.

Оцветете всичко

Пъстър цветен латекс

Много често, за да съчетаете добре аналогични цветове, можете просто да покриете мебелите, стените и текстила с тях. Ще се учудите колко оригинална визия може да създадете, ако изберете два или три допълващи се нюанса и покриете всичко с тях.

С фокус върху мебелите

Цветен латекс и мебели

Чувствените нюанси на червено, бордо и череша са перфектната комбинация за вашата всекидневна или трапезария. Със сигурност тъмночервената цветова гама е правилно решение, ако сте любители на изискания и драматичен стил на дома. Примерът с масичката и креслото е доказателство, че аналогичните цветове са идеални и за минималистичния стил и семплите аксесоари.

Неутрален фон

Сив цветен латекс

Дори да не сте почитатели на ярките цветове, то не означава, че не можете да използвате аналогичните нюанси в интериора си. Просто заложете не на пъстър цветен латекс за стените, а на сиви или бежови тонове. След това изберете мебели, подова настилка и минималистични аксесоари в преливащи земни нюанси. Така ще получите една нежна, макар и студена визия на стаята. Разбира се, тук дървесината може да е съвършеното допълнение.

Вижте следващата ни статия, за да разберете как цветовете могат да бъдат любимия аксесоар у дома.

Вижте и другите ни предложения за латексови бои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !