Уважаеми клиенти,
бихме искали да ви информираме, че магазинът няма да работи от
16.08 до 25.08 включително.

Благодарим ви за разбирането!

Кои са растенията за пречистване на въздух, от които вашият дом се нуждае?

Кои са растенията за пречистване на въздух, от които вашият дом се нуждае?

Интериорни бои и флорални мотиви

 

Интериорните бои винаги са първото нещо, което избираме, когато аранжираме интериора си. Обикновено изборът на цветен латекс е труден и изисква да разгледате доста варианти, за да вземете решение, кой е нюансът, подхождащ точно на съответната стая.

Колко често, обаче се замисляте за въздуха, който дишате в дома си?

За съжаление, въздухът у дома може да съдържа много нежелани и дори опасни токсини, които се отразяват неблагоприятно на здравето на човешкия организъм.

Навярно се досещате как можете да си осигурите чист въздух в стаята си по най-лесния и евтин начин, а именно – със стайни растения. Освен, че пречистват въздуха ни наистина ефективно, растенията у дома са красив елемент от интериорния дизайн. Те могат да се аранжират по различни начини и да се превърнат в перфектното допълнение към всеки един интериорен стил.

Независимо от преобладаващия цвят на интериорните бои в дома ви, растенията са мултифункционалният аксесоар, от който се нуждате.

Вижте кратък поглед върху най-полезните зелени растения, от които се нуждаете, ако искате семейството ви да диша чист въздух:

  • Английски бръшлян – английският бръшлян е извествен, като стайното растение, което най-много пречиства въздуха у дома. В допълнение, осигурява елегантен изглед на всяка стая, благодарение на висящите си листа. Този вид бръшлян премахва от кислорода в стаята дори пестициди, но бъдете внимателни, ако имате домашни любимци – английският бършлян е отровен за животните.

 

Бръшлян и интериорни бои

 

  • Фикус – фикусът е поредното растение, генериращо огромни количества кислород. Фикусът расте на височина и допринася за стилния вид на всеки интериор.

Интериорни бои и фикуси

 

  • Рапис Екселза – това невероятно растение ще донесе лятното настроение в дома ви, благодарение на тропическата си визия. Лесно е за отглеждане, а листата му пречистват въздуха в голяма степен, включително и от различни видове токсини.

 

Интериорните бои и растенията

 

  • Бамбукова палма – бамбуковата палма премахва формалдехид, бензен и и много други опасни токсини от въздуха. Освен това действа като естествен обезвлажнител. Прелестното растение е свързано и с Фън Шуй – смята се, че колкото повече са стълбчетата му, толкова повече късмет носи.

 

Бамбук и бели интериорни бои

 

Вижте и останалите пречистващи въздуха, растения в следващия ни материал.

Разгледайте и другите ни предложения за боя за стена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *