Латексови бои

Латексови бои – същност

Латексови бои са обобщено и не съвсем точно наименование на видовете интериорни бои. 
Латексовата боя е боя на водна основа. За външно и вътрешно боядисване на стени, тавани, бетонови изделия. Латексовата боя е без мирис. Латексовата боя е много лесна за нанасяне и почистване.
Латексовите бои са дишащи и са водоустойчиви, именно затова намират широко приложение навсякъде.

Разбира се, има разнообразие от латексови бои на пазара. Латексовите бои се различават според съдържанието си и оттам съответно се различават и в качествата си – покривност , степен на почистване и др.
В зависимост от тези качества, има различни класове интериорни бои –
Дишащи, дишащи  и миещи, акрилни супермиещи идр.

При използването на латексови бои е много важно да се запознаете с инструкциите на производителя, които са поместени на етикета. Техническите характеристики на всяка латексова боя са много важни за правилното ѝ използване от майстори и любители.

Както вече споменахме, латексовите бои по принцип съхнат бързо. Какво обаче трябва да знаете за съхненето на латексовите бои?

Латексови бои 1 на супер цени
Латексови бои в различни цветове

Информация за времето за съхнене на латексовата боя е поместена в техническата характеристика. Времето за съхнене зависи от температурата на околната среда, влажността на въздуха и дебелината на нанесения слой латексова боя. Стъпките, чрез кои да съдите, дали латексовата боя е добре изсъхнала са следните: като за начало не полепва прах по латексовата боя. След това – на допир латексовата боя не е напълно втвърдена, но може да се докосва без проблем. Следващата стъпка е повторна обработка – т.е. боята може да се шлайфа и да се припокрива с нов слой латексова боя. Пълно втвърдяване на боята е когато тя е достигнала до максималната си твърдост.

Какви са самите стъпки на поставяне на латексовата боя?


Най-лесно можем да ги обобщим така:
•    Подбор на инструменти, с които ще нанасяте латексовата боя – тук можем да ви съветваме, да не залагате на най-евтини четки и валяци, а по-добре да изберете качествени средства за боядисването.
•    Подготвяне на самата повърхност за боядисване – вече знаете, че по стената/тавана не бива да има никакви прашинки, влага или неравности. За целта трябва да я почистите добре, преди да преминете към боядисването с латексови бои. 

Латексови бои 2 със супер качество
Латексови бои със супер качество

•    Грундиране – добра практика е да използвате специален грунд, който ще подготви стената за следващото финално покритие на латексовата боя. Грундът спомага и за абсорбиране на самата боя.
•    Покрийте всички налични мебели и други изделия в помещението, които не искате да имат досег с латексовите бои -  за целта може да ползвате най-добре найлони.
•    . Не забравяйте да прочетете упътването на съответната разфасовка от боята. Не забравяйте, че втората ръка боя се поставя след пълното изсъхване на първата. Избягвайте пространства със силно течение – възможно е по стените ви да полепнат нежелани прахови частици. И не на последно място, когато става дума за боядисване, е препоръчително да не се работи на студено. Добре е минималната температура да е 8 – 10 градуса. При боядисването с латексови бои, както и с други продукти за боядисване, най-трудно се получава отсичането между стена и таван. За да направите всичко в идеален вариант, то ви трябва спокойна ръка и премерени движения, разбира си, най-добре да използвате и качествени инструменти за целта. 

Предимства на латексовите бои

Очаквано, латексовите бои имат редица предимства и едва ли ще успеем да изредим всички от тях. Ще ви изброим само основните плюсове на подобен тип продукт за интериор и екстериор:

Латексови бои 3 на  най-ниски цени
Латексови бои на супер цени

•    Огромното разнообразие от видове латексови бои дава възможност да се удовлетворят всички изисквания за различни повърхности.
•    В зависимост от качеството, могат да се почистват
•    Могат да се използват и при боядисване на влажни помещение – кухни, бани, мокри помещения , коридори, стълбища , тавани
•    Боите за лесни за използване, дори от начинаещите майстори

Защо да изберете латексови бои на CAP Arreghini?

CAP Arreghini е компания с богата история, идваща от Италия и доказана с качествените си продуктови линии. Фирмата провежда периодично множество научни изследвания, вследствие на които в производствения процес са внедрени редица технологични иновации, отговарящи на най-високите стандарти. Това позволява да се залага на все по-качествени, ефективни и чисти латексови бои и лакове, направени с внимание и акцент върху опазването на околната среда. Понастоящем CAP Arreghini е сред лидерите по продажби на лакове и бои в Италия. 
CAP Arreghini предлага богат избор от латексови бои, с които ще преобразите всеки интериор или фасада.
Латексовите бои на бранда са водоустойчиви, устойчиви на надраскване и се нанасят изключително лесно. 

Високото качество на латексовите бои, които произвежда CAP Arreghini осигурява максимална защита и устойчивост на цвета във външна среда, като гарантира перфектен краен резултат. Високата финост на латексовите бои ги прави перфектни и за интериорни пространства. Латексовите бои осигуряват твърд, еластичен и здрав филм. Латексовите бои на марката са с висока устойчивост към проникване на петна и замърсявания. Латексовите бои дават възможност за лесно почистване -15 000 цикъла на измиване с общи почистващи препарати (с максимална устойчивост на 10 дни след приложение). 

Латексови бои 4 от най-добрите в бранша
Различни видове латексови бои

Акрилните бои на CAP Arreghini се характеризират с уникални нива на водоустойчивост и имат 15000 цикъла на измиване Латексовите бои съхнат и се полимеризират напълно за повече от 10 дни при оптимални условия. Ако преди пълното изсъхване, латексовата боя бъде намокрена, поради контакт с дъждовна вода или конденз, то е възможно появата на полулъскави петна, повече или по-малко разпространени. Това явление е с временен характер и не се отразява на здравината на самата латексова боя. То изчезва с измиване или последващо естествено действие на дъжд и слънце.

Част от латексовите бои и висококачествени продукти на марката включват:
•    Матови латексови бои
•    Латексови бои със сатенен завършек
•    Интериорни дишащи латексови бои
•    Антимухълни латексови бои
•    Латексови бои за фасада
•    Миещи латексови бои

За да сте сигурни, че ще имате перфектно помещение с естетични латексови бои, то доверете се на италианското качество на CAP Arreghini. При нас ще намерите разнообразие от латексови бои и всички допълващи продукти, за да направите желания ремонт. Разнообразните формули и иновативни методи за произвеждане на латексови бои при нас, ви осигуряват страхотен продукт на конкурентни цени. Не забравяйте, че за да имате мечтания дом или фасада, не е нужно само качествена латексова боя, но и настроение и желание за освежаване на дома.
Разгледайте каталога на CAP Arreghini и изберете най-добрите латексови бои за стените на вашия дом!
При нас ще намерите богата гама от цветове и иновативни формули латексови бои, с които ще освежите всяка повърхност.
Обадете ни се, за да получите повече информация за латексовите бои, които ние предлагаме и за да се сдобиете със страхотните ни оферти.

 

Латексови бои – същност

Предимства на латексовите бои

Защо да изберете латексови бои на CAP Arreghini?

 

 

 

 

 

Латексови бои 10 - качество и разнообразие
Латексови бои 1 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 11 - качество и разнообразие
Латексови бои 2 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 12 - качество и разнообразие
Латексови бои 3 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 13 - качество и разнообразие
Латексови бои 4 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 14 - качество и разнообразие
Латексови бои 5 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 15 - качество и разнообразие
Латексови бои 6 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 16 - качество и разнообразие
Латексови бои 7 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 17 - качество и разнообразие
Латексови бои 8 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 18 - качество и разнообразие
Латексови бои 9 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 19 - качество и разнообразие
Латексови бои 10 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 20 - качество и разнообразие
Латексови бои 11 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 21 - качество и разнообразие
Латексови бои 12 - водоустойчиви, лесно нанасяне
Латексови бои 22 - качество и разнообразие
Латексови бои 13 - водоустойчиви, лесно нанасяне

 

Показване:
Подреждане по: