Търсене

Боядисване на различни дървени повърхности

Боядисване на различни дървени повърхности

Много от домашните проекти включват работа с дърво и в зависимост от типа проект и вида дървен материал, с който разполагате, е добре да знаете какъв вид боя за дърво да използвате за оптимален резултат. 

Предварително можем да кажем, че можете да използвате почти всеки вид боя за дърво. Много по-важно е да следвате правилно стъпките за подготовка и нанасяне на боята върху материала. Не забравяйте също да използвате и подходящо покритие за повърхността, да почистите зоната, която смятате да боядисвате и да осигурите добри условия и достатъчно време, така че да сте сигурни, че е изсъхнала напълно. Ниските нива на влага при прилагане на боя за дърво ви осигуряват перфектни резултати. 

Ето и няколко съвета за боядисване на дърво.

Боя за дърво 1 - бяла

Боядисване на боядисано и лакирано дърво и ламперия

Преди да боядисате вече боядисано и/или лакирано дърво, първо трябва да почистите напълно повърхността и да я загладите с помощта на средно едра шкурка. Праха от шкуренето отстранете със суха кърпа. Нанесете грунд за основа и запечатайте с латексова боя за дърво.

Боядисване на необработено дърво

За проекти с необработено дърво, след шлайфането с фина шкурка, покрийте цялата му повърхност с формован грунд. За самото боядисване можете да използвате висококачествен латекс или боя за дърво на маслена основа. Боята можете да запечатате с лак за дърво.

Трябва да изчакате всеки слой да изсъхне напълно, след което да го изшлайфате с едра шкурка и чак след това да нанесете следващия. 

Боядисване на ламинирани плоскости и лица на шкафове

При работа с такива повърхности, подготовката започва с едра шкурка. След това трябва да нанесете формован грунд за основа, особено когато повърхностите не са порести. За боядисването можете да изберете акрилен латекс, който е добре да нанесете на два слоя.

Прочетете също и за лак за паркет

Боядисване на боядисано и лакирано дърво и ламперия

Боядисване на необработено дърво

Боядисване на ламинирани плоскости и лица на шкафове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !