Уважаеми клиенти,
бихме искали да ви информираме, че магазинът няма да работи от
16.08 до 25.08 включително.

Благодарим ви за разбирането!

Боядисване на различни дървени повърхности

Боядисване на различни дървени повърхности

Много от домашните проекти включват работа с дърво и в зависимост от типа проект и вида дървен материал, с който разполагате, е добре да знаете какъв вид боя за дърво да използвате за оптимален резултат. 

Предварително можем да кажем, че можете да използвате почти всеки вид боя за дърво. Много по-важно е да следвате правилно стъпките за подготовка и нанасяне на боята върху материала. Не забравяйте също да използвате и подходящо покритие за повърхността, да почистите зоната, която смятате да боядисвате и да осигурите добри условия и достатъчно време, така че да сте сигурни, че е изсъхнала напълно. Ниските нива на влага при прилагане на боя за дърво ви осигуряват перфектни резултати. 

Ето и няколко съвета за боядисване на дърво.

Боя за дърво 1 - бяла

Боядисване на боядисано и лакирано дърво и ламперия

Преди да боядисате вече боядисано и/или лакирано дърво, първо трябва да почистите напълно повърхността и да я загладите с помощта на средно едра шкурка. Праха от шкуренето отстранете със суха кърпа. Нанесете грунд за основа и запечатайте с латексова боя за дърво.

Боядисване на необработено дърво

За проекти с необработено дърво, след шлайфането с фина шкурка, покрийте цялата му повърхност с формован грунд. За самото боядисване можете да използвате висококачествен латекс или боя за дърво на маслена основа. Боята можете да запечатате с лак за дърво.

Трябва да изчакате всеки слой да изсъхне напълно, след което да го изшлайфате с едра шкурка и чак след това да нанесете следващия. 

Боядисване на ламинирани плоскости и лица на шкафове

При работа с такива повърхности, подготовката започва с едра шкурка. След това трябва да нанесете формован грунд за основа, особено когато повърхностите не са порести. За боядисването можете да изберете акрилен латекс, който е добре да нанесете на два слоя. 

 

Боядисване на боядисано и лакирано дърво и ламперия

Боядисване на необработено дърво

Боядисване на ламинирани плоскости и лица на шкафове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *