Търсене

Ефективна ли е боята против мухъл?

Ефективна ли е боята против мухъл?

Използването на боя против мухъл звучи доста просто решение за сериозен проблем, като предотвратяването на появата на мухъл в жилището. Затова вероятно се питате дали наистина работи и ефективно решение ли е.  

Каква е тайната на съвременната боя против мухъл?

Боята против мухъл има антимикробни свойства и в състава ѝ влизат вещества, които защитават повърхността, като не позволяват на спорите да влизат в боята и да се разпространят там. Трябва да знаете, че използването на боя против мухъл няма да спре съществуващия, само ще намали възможността от появата на нов. 

Къде е подходящо да нанесете боя против мухъл?

Най-логичните места за боя против мухъл са зоните, където има повече влага и по-малко вентилация. Мазетата, кухните и баните са най-добрите примери. В мазетата обикновено боята се нанася върху тавана и пода, не само върху стените.

Боя против мухъл 2 - бяла

Правилно нанасяне на боя, устойчива на мухъл

Ефективността на тези бои зависи много и от техниката на нанасянето им. Първото важно условие е да се уверите, че повърхността е суха и няма съществуващи мухъл или плесен. Хората обикновено вярват, че този проблем е невъзможен за решаване и винаги има мухъл, но има начини да се справите с него, въпреки че не е лесно и изисква много постоянство. 

След като бъдат отстранени съществуващите проблеми с плесента и мухъла, трябва да следвате инструкциите на производителя за нанасяне на боята. Това обикновено включва нанасяне на белина преди боядисване – стената трябва да се измие старателно и да се остави да изсъхне. Чак след това можете да нанесете боята, устойчива на мухъл. 

Антимикробните ѝ свойства ще създадат уплътнение, което прави повърхността много по-малко гостоприемна за плесени и мухъл.

В заключение

Боята против мухъл не е чудодейно решение, но може да е полезна превантивна мярка, в комбинация с внимание към количеството влага и осигуряването на максимално добра вентилация в помещенията. Ако не можете сами да се справите с наличието на влага и мухъл, препоръчително е да се обърнете професионалисти – това ще ви спести допълнителни проблеми в бъдеще. 

 

Каква е тайната на съвременната боя против мухъл?

Къде е подходящо да нанесете боя против мухъл?

Правилно нанасяне на боя, устойчива на мухъл

В заключение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !