Търсене

Как да изберете безопасна боя за дома си?

Как да изберете безопасна боя за дома си?

Съвременните тенденции в производството на бои е преминаване от такива, които се изработват на основата на разтворители, към такива на водна основа или без разтворители. Благодарение на това, качеството на въздуха в помещенията е значително по-високо, в сравнение със средата на седемдесетте години на миналия век, а през последното десетилетие, с разработването и все по-широкото прилагане на така наречената “дишаща боя”, средата на живот е все по-добра. 

Дишаща боя 2 - сива

Защо е важен изборът на безопасна боя?

Когато избирате боя, трябва да имате предвид, че боите, произведени на базата на нефтохимични разтворители все още представляват над половината от боите на пазара. По тази причина, при избор на боя е добре да търсите такава с по-ниско съдържание на ЛОС (летливи органични съединения) – тези бои са по-естествени, което ги прави по-малко опасни за тези, които я произвеждат, за тези, които работят с нея, и особено за всички нас, които живеем, заобиколени от тях.

Избор на безопасна боя

Когато избирате безопасна боя, търсете такава, която е с ниско или по възможност, нулево, съдържание на ЛОС. Имайте предвид, че въпреки че тези бои предлагат широка гама избор на цветове, понякога самите пигменти за боята съдържат ЛОС. Затова, избирайки безопасна боя, е добре да проверите и този фактор.

И не на последно място, препоръчваме ви да изберете дишаща боя за интериора на дома си, особено ако помещенията, в които смятате да полагате боята са по-влажни. Така ще намалите и възможността от образуване на мухъл и плесени по стените, които също могат да намалят качеството на въздуха не само в конкретното помещение, но и в съседните. 

 

Защо е важен изборът на безопасна боя?

Избор на безопасна боя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !