Търсене

Как да отстраните безопасно стара боя?

Как да отстраните безопасно стара боя?

Отстраняването на стара боя от стени или мебели може да доведе до значителни рискове за здравето. Дори да използвате професионална шлайф машина, във въздуха се освобождават фини прахови частици, които потенциално могат да бъдат токсични, особено ако не сте боядисали стената с безвредна боя. Проветряването на помещението не гарантира пълно освобождаване от тези частици, затова когато започнете подобна дейност, е силно препоръчително да бъде на открито. Разбира се, тъй като очевидно не можете да изнесете стените си навън, когато се наложи да отстранявате боя от стените, предвидете възможност за добро проветрение и си осигурете по възможност респиратор и или поне противопрахова маска за лице.

Разтворите за премахване на боя (т.нар. стрипери за боя) са лесни за използване и действат бързо. Но имайте предвид, че те обикновено съдържат метиленхлорид, известен също като дихлорометан, който е канцерогенен. Моменталните странични ефекти от изпаренията могат да бъдат гадене, главоболие, световъртеж и умора. Прочетете внимателно етикетите и вземете подходящите предпазни мерки. Носете ръкавици, предпазни очила и подходяща респираторна маска с патрони, предназначени за изпарения. Важно е да знаете, че не всички респиратори са еднакви, затова потърсете такива, които предлагат пълна защита.

Безвредна боя 2 - винтидж

Премахване на оловна боя от стените

В случай, че стените ви са били боядисани с оловна боя, по-добре да ги покриете директно с безвредна боя, която ще запечата старата. По този начин е по-безопасно за вас. Ако все пак държите да отстраните оловната боя, препоръчваме това да се извърши от професионалист, тъй като опитът да я премахнете сами, представлява по-голям риск за здравето ви.

Нетоксични препарати за отстраняване на бои

Начинът на работа на повечето препарати за отстраняване на бои включва разтапяне на боята. Както споменахме по-горе, активните съставки, които причиняват тази реакция, могат да бъдат доста опасни при вдишване. За щастие, вече могат да се намерят и по-модерни продукти, които предоставят по-безопасна алтернатива, като например биоразградими ленти за отстраняване на бои. В съчетание с използването на безопасна боя, ще осигури по-здравословна среда за вас и семейството ви.

Разгледайте още и миещ латекс

Премахване на оловна боя от стените

Нетоксични препарати за отстраняване на бои

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !