Търсене

Как да се справим с боята за стена?

Как да се справим с боята за стена?

Оранжевата боя за стена

Понякога се налага да освежите помещение в дома си, без да можете да наемете майстор. И тъй като боядисването хич не е лесна задача, ще ви помогнем с няколко съвета.

Как да избегнете наслояването на боя за стена на едно място и липсата ѝ на друго?

Когато нямате много голям опит в боядисването, често нанасяте не особено равномерно боята, вследствие на което се получават наслоени петна, а понякога пък прозира старият цвят. За да избегнете тези неприятни ситуации, с всяко следващо нанасяне, припокривайте предходните си действия. Така предотвратявате бързото изсъхване на боята и същевременно постигате хомогенност. Презареждайте често, не оставяйте мечето да става почти сухо.

Можете ли да боядисате стаята в един нюанс, с няколко кутии боя?

Боя за стена - цветове

Когато използвате няколко кутии боя за стена, има вероятност между тях да има малко разлики в нюанса. За да избегнете подобна ситуация – смесете всички бои в една голяма кофа. Така цветът ще бъде напълно еднакъв. Ако не можете да прецените колко боя ви трябва, изсипете повече, отколкото по-малко. Останалото количество ще върнете по-късно обратно по кутиите.

Трябва ли да почиствате стените, преди да ги боядисате?

Боя за стена - съвети

Отговорът на този въпрос е: да. Ако боядисвате върху мръсни или мазни повърхности, боята лесно може да падне, Така че преди да започнете да боядисвате, заемете се със сериозно почистване, като за целта сложете гумени ръкавици и предпазни очила.

За да предпазите зоните, които не искате да боядисвате, можете да ги облепите с хартиено тиксо. Така лесно и бързо ще елиминирате възможността нежеланата боя за стена да попадне, където не трябва.

След няколко опита, със сигурност ще придобиете повече смелост. Боядисването може да не е лесно, но със сигурност е забавно изживяване. Поканете приятелите си, да ви помогнат и направете уикенда си цветен. Нямате ограничения в експериментите. Ако в крайна сметка стената ви изглежда като произведение на Пикасо: или имате художествени заложби или спешно трябва да намерите номера на бояджия, който да „поправи“ стореното.

Разгледайте и нашите предложения за боя за детска стая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !