Търсене

Какво прави боята екологична?

Какво прави боята екологична?

 

Вероятно сте забелязали, че определени бои, покрития или лакове се описват като екологични или безвредни. В най-общи линии това означава, че те не съдържат химикали или газове, които се отделят във въздуха и могат да повлияят негативно на вашето здраве. Ако искате да научите повече за екологичните бои и защо те са препоръчваният избор за интериорни стенни покрития, по-долу ви даваме някои основни насоки.

Екологична боя 2 - червено

Какво е ЛОС и как влияе на здравето ви?

Тези токсични емисии се наричат летливи органични съединения (ЛОС), които се освобождават във въздуха и могат да причинят главоболие, световъртеж, увреждане на зрението и дишането, дори загуба на памет. 

Според проучванията, влиянието на ЛОС върху общото ви състояние, е между 2 и 5 пъти по-силно на закрито, отколкото на открито. Освен това, ако отстранявате боя в домашни условия, въздействието на органичните съединения може да е дори до 1000 пъти по-високо.

Готови ли сте за ново начало с екологична боя? 

Въпреки вредното влияние на ЛОС за здравето ви, има и как да предпазите себе си и семейството си. Стайните растения спомагат за пречистване на въздуха в дома ви, като поглъщат вредните емисии, които боята излъчва. Допълнително, можете да замените боята или латекса, които използвате в момента, с екологична боя. 

 
 

Какво е ЛОС и как влияе на здравето ви?

Готови ли сте за ново начало с екологична боя?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !