Уважаеми клиенти,
бихме искали да ви информираме, че магазинът няма да работи от
16.08 до 25.08 включително.

Благодарим ви за разбирането!

Какво прави боята екологична?

Какво прави боята екологична?

 

Вероятно сте забелязали, че определени бои, покрития или лакове се описват като екологични или безвредни. В най-общи линии това означава, че те не съдържат химикали или газове, които се отделят във въздуха и могат да повлияят негативно на вашето здраве. Ако искате да научите повече за екологичните бои и защо те са препоръчваният избор за интериорни стенни покрития, по-долу ви даваме някои основни насоки.

Екологична боя 2 - червено

Какво е ЛОС и как влияе на здравето ви?

Тези токсични емисии се наричат летливи органични съединения (ЛОС), които се освобождават във въздуха и могат да причинят главоболие, световъртеж, увреждане на зрението и дишането, дори загуба на памет. 

Според проучванията, влиянието на ЛОС върху общото ви състояние, е между 2 и 5 пъти по-силно на закрито, отколкото на открито. Освен това, ако отстранявате боя в домашни условия, въздействието на органичните съединения може да е дори до 1000 пъти по-високо.

Готови ли сте за ново начало с екологична боя? 

Въпреки вредното влияние на ЛОС за здравето ви, има и как да предпазите себе си и семейството си. Стайните растения спомагат за пречистване на въздуха в дома ви, като поглъщат вредните емисии, които боята излъчва. Допълнително, можете да замените боята или латекса, които използвате в момента, с екологична боя. 

 
 

Какво е ЛОС и как влияе на здравето ви?

Готови ли сте за ново начало с екологична боя?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *