Търсене

Нанасяне на цветен латекс върху интериорни облицовки и маслени интериорни бои

Нанасяне на цветен латекс върху интериорни облицовки и маслени интериорни бои

Сред големите предимства на латекса е, че не само е многофункционален и може да бъде нанасян върху различни повърхности, но и че осигурява огромно разнообразие от гледна точка на цветова палитра и тип покритие. 

Можете да избирате между почти неограничено разнообразие нюанси цветен латекс, както и между различен тип финиш – сатен, гланц, полугланц и други. Благодарение на свободата, която латексовите покрития дават, те могат да бъдат използвани за голям брой интериорни проекти. По-долу ви даваме два примера.

Цветен латекс 2

Перфектна визия с цветен латекс, върху интериорни облицовки

Идеята за нанасяне на цветен латекс върху гланцови или полу гланцови интериорни облицовки може да бъде лесно изпълнен, ако следвате няколко стъпки:

  • Почистете добре облицовката и матирайте леко лъскавите места с помощта на фина шкурка;

  • Нанесете грунд на латексова, спиртна или маслена основа

  • Използвайте висококачествен цветен латекс

Ако нанасяте латексовата боя с четка, изберете висококачествена четка от полиестер. Предварително я навлажнете преди употреба и отстранете излишната вода. 

Нанасянето на латекса трябва да е на по-плътни слоеве, като избягвайте да отмивате боята прекомерно, както и недейте да я разреждате, освен ако не е необходимо.

Боядисване с цветен латекс върху боя на маслена основа, и обратно

Казано накратко, ако подготвите повърхността добре, можете да нанесете почти безпроблемно цветен латекс върху маслена основа. За целта е добре да заложите на качествени латексова акрилна боя. Но нанасянето на боя на маслена основа върху латекс е добре да бъде избягвано, както и нанасянето на обикновени латекс в такива случаи. А ако вече има няколко слоя боя на маслена основа върху стената, е по-добре да се придържате към подобен вид бои, вместо да нанасяте цветен латекс. 

Тези съвети важат както за интериорни, така и екстериорни проекти, като в повечето случаи е добре да започнете с грундиране на повърхността, преди да нанесете боята.

Перфектна визия с цветен латекс, върху интериорни облицовки

Боядисване с цветен латекс върху боя на маслена основа, и обратно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !