Търсене

Нанасяне на лак за дърво

Нанасяне на лак за дърво

Лакът за дърво се използва от векове, за да придаде красив завършек на материала, както и да го предпази от външни влияния, благодарение на това, че подсилва структурата на дървото и го прави устойчиво на проникване на влага. 

В началото, когато се е използвала смола от тиково дърво, са използвани предимно безцветни лакове. С времето, се появяват и цветни лакове за дърво, особено с навлизането на нов вид смола – нитроцелулоза.

Появата на нитроцелулозни цветни лакове за дърво позволява на автомобилните производители да започнат да предлагат автомобили в разнообразни нюанси, различни от класическия черен цвят, който е бил популярен дотогава.

Кой вариант за лакиране на дърво да изберем – спрей или с четка?

Както прозрачният, така и съвременните цветни лакове за дърво ви предлагат две опции за нанасяне – на спрей с и четка.

Ако не сте достатъчно опитни в нанасянето на лак за дърво, препоръчваме да не започвате с лака на спрей, тъй като той изсъхва много бързо и нямате много начини да поправите крайния резултат, в случай, че нещо не се получи както трябва.

Лакът, който се нанася с четка, също изсъхва изключително бързо, но ви дава достатъчно време за нанасяне и заглаждане на финиша, така че да получите максимално гладка повърхност.

Цветни лакове за дърво 2 - варианти 

Нанасяне на лак за дърво с четка

Когато нанасяте лак с четка, използвайте бояджийска, по възможност с висококачествен, естествен косъм. Опитайте се да работите максимално бързо, когато нанасяте цветни лакове за дърво. Нанасяйте лака на тънки словете и не прекалявайте с работата с четката. Винаги можете да добавите нов слой лак за дърво по-късно и с негова помощ да изравните покритието и да го направите по-гладко.

Нанасяне на лак за дърво на спрей

Ако решите да използвате лак във вид на спрей, лесно ще намерите решения във бутилка с аерозол. По-принцип те са по-скъпо решение, но могат да ви помогнат много, ако проекти проектът е по-малък.

Ако вече сте нанесли лак с четка и решите да нанесете още един слой отгоре, независимо дали става дума за прозрачни или цветни лакове за дърво във вид на спрей, не забравяйте да работите в много добре проветрива среда. Разтворителите в лака са опасни за здравето, освен това имат особено остра миризма и са силно запалими.

Прочетете също и за лак за паркет

Кой вариант за лакиране на дърво да изберем – спрей или с четка?

Нанасяне на лак за дърво с четка

Нанасяне на лак за дърво на спрей

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !