Търсене

Подготовка на метални елементи за боядисване

Подготовка на метални елементи за боядисване

Подготовката на повърхността е от ключово значение за осигуряване на дълготрайността на металните бои и други покрития. Преди боядисване на каквато и да е повърхност, било то метал, дърво или зидария, е добре да следват два прости съвета за подготовка на повърхността: тя трябва да се почисти цялостно и да се нанесе подходящ грунд. 

Особено, когато става дума за боядисване на метални елементи, изборът на подходящ грунд за метал и правилното му нанасяне ще ви донесе изключително много ползи в дългосрочен план. 

От друга страна, липсата на подходяща подготовка на повърхността трудно може да бъде компенсирана, дори първокласни или специализиран грунд за метал, а дори и най-добрите бои и емайллакове могат да загубят блясъка си. 

Ето и кратък списък на подготовката на повърхността за грундиране. 

Грунд за метал 1 - подготовка

Подготовка на метална повърхност за нанасяне на грунд

Преди да нанесете грунд за метал, металните повърхности трябва да бъдат почистени от всякакви видове замърсявания, мазнини, стара боя и ръжда. 

Можете да използвате шкурка или всякакви други инструменти, които имате под ръка, за да изстържете и премахнете мръсотията, мазнините и други отлагания от металната повърхност, както и люспите и шуплите стара боя и ръжда.

Минералните препарати на спиртна основа вършат чудесна работа, когато има сериозно количество отлагания на мазнини. Като алтернатива, почистването с мек разтвор на детергент също може да помогне за измиване на по-упоритите замърсявания. 

Избор и нанасяне на подходящ грунд за метал

Грундирането е една от най-важните стъпки преди нанасянето на боята. Когато работите с метали, не е подходящо използването и нанасянето на грундове на водна основа. Подходящ избор за грунд за метал са инхибиращи ръжда грундове, поцинковани грундове и грундове с железен оксид. Тези варианти са значително по-подходящи и в дългосрочен план ще забележите разликата. 

Нанасянето на грунд за метал е добре да бъде веднага, след като приключи подготовката на металната повърхност. По този начин ще избегнете максимално окисляването и замърсяването на материала, което ще доведе до ефективно запечатване и по-естетичен резултат за по-дълго време. Разгледйте видовете боя за метал

Подготовка на метална повърхност за нанасяне на грунд

Избор и нанасяне на подходящ грунд за метал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !