Уважаеми клиенти,
бихме искали да ви информираме, че магазинът няма да работи от
16.08 до 25.08 включително.

Благодарим ви за разбирането!

Подготовка на метални елементи за боядисване

Подготовка на метални елементи за боядисване

Подготовката на повърхността е от ключово значение за осигуряване на дълготрайността на металните бои и други покрития. Преди боядисване на каквато и да е повърхност, било то метал, дърво или зидария, е добре да следват два прости съвета за подготовка на повърхността: тя трябва да се почисти цялостно и да се нанесе подходящ грунд. 

Особено, когато става дума за боядисване на метални елементи, изборът на подходящ грунд за метал и правилното му нанасяне ще ви донесе изключително много ползи в дългосрочен план. 

От друга страна, липсата на подходяща подготовка на повърхността трудно може да бъде компенсирана, дори първокласни или специализиран грунд за метал, а дори и най-добрите бои и емайллакове могат да загубят блясъка си. 

Ето и кратък списък на подготовката на повърхността за грундиране. 

Грунд за метал 1 - подготовка

Подготовка на метална повърхност за нанасяне на грунд

Преди да нанесете грунд за метал, металните повърхности трябва да бъдат почистени от всякакви видове замърсявания, мазнини, стара боя и ръжда. 

Можете да използвате шкурка или всякакви други инструменти, които имате под ръка, за да изстържете и премахнете мръсотията, мазнините и други отлагания от металната повърхност, както и люспите и шуплите стара боя и ръжда.

Минералните препарати на спиртна основа вършат чудесна работа, когато има сериозно количество отлагания на мазнини. Като алтернатива, почистването с мек разтвор на детергент също може да помогне за измиване на по-упоритите замърсявания. 

Избор и нанасяне на подходящ грунд за метал

Грундирането е една от най-важните стъпки преди нанасянето на боята. Когато работите с метали, не е подходящо използването и нанасянето на грундове на водна основа. Подходящ избор за грунд за метал са инхибиращи ръжда грундове, поцинковани грундове и грундове с железен оксид. Тези варианти са значително по-подходящи и в дългосрочен план ще забележите разликата. 

Нанасянето на грунд за метал е добре да бъде веднага, след като приключи подготовката на металната повърхност. По този начин ще избегнете максимално окисляването и замърсяването на материала, което ще доведе до ефективно запечатване и по-естетичен резултат за по-дълго време.

 

Подготовка на метална повърхност за нанасяне на грунд

Избор и нанасяне на подходящ грунд за метал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *