Търсене

Правила при боядисването на стая в два цвята

Правила при боядисването на стая в два цвята

Боя за стена оранжева

Цветът е важен елемент от всяка дизайнерска схема, като същевременно развива и творческото мислене. Съчетанието на два нюанса, придава поразителен контраст в помещението, което може да придобие изцяло ново излъчване.

Опитните вътрешни декоратори използват някои основни правила за избор на цвят според това, къде той попада спрямо спектъра на светлина. Освен атрактивната визуална хармония, дизайнерите трябва да се осведомят и за психологическия ефект на цветовете върху хората.

Колело на цветовете 

Колелото и боята за стена

Правилното подбиране на цветови съчетания се дължи на колелото на цветовете. То представлява логическа последователност на основните и чисти тонове. Това полезно ръководство, ще бъде ваш помощник, който може да визуализира комбинацията, преди да я видите на стената.

Избор на основен цвят

Основен цвят боя за стена

Колористите често използват колелото, като трябва да вземат предвид желанието на клиента, допустимите комбинации за помещението и какъв вид боя за стена ще бъде подходящ.

Допълнителни нюанси

Допълващите цветове могат да направят силен контраст, ако това е търсения ефект. Например, допълващата боя за стена на виолетовия цвят ще бъде жълтото. Можете да създадете, до известна степен, по-мек контраст, като изберете по-топъл допълващ сплит.

Добавяне на трети цвят

Боя за стена в голяма стая

Понякога ремонтната дейност може да претърпи голяма метаморфоза и да решите да комбинирате не два, а три цвята. Триадата е възможно да бъде дори по-успешен проект, отколкото смесването на два цвята. Ако клоните към по-светлите нюанси, една от успешните комбинации е лавандула, мъх и кафяво. Не забравяйте, че цвета на мебелите може да подчертае стените ви, затова изборът им също не е за подценяване.

Аналогични Цветове

Както подсказва името, аналогичната система се използва, за да бъде намерен близък вариант до избрания от вас цвят. Например аналогичният избор на виолетовото е лилаво или синьо. Един от популярните начини за прилагане на аналогични схеми, включва около 4-инчови вертикални ивици.

Психология на цветовете

Лилава боя за стена

Собствениците предпочитат по-светли нюанси за техните жилищни площи. Топлите цветове – жълто, червено и оранжево – могат да поддържат постоянна приветлива атмосфера в една стая. Студените цветове – синьо, зелено и виолетово – създават по-спокойно настроение. Смесването на топло със студено, в една стая, може да доведе до интересни резултати, затова, ако решите да използвате подобни техники, ви препоръчваме да прочетете повече за влиянието им в ежедневието ни.

Вижте другите ни предложения за декоративни бои и латекси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !