Търсене

Проекти с метал – как да подходим към боята?

Проекти с метал - как да подходим към боята?

Обичайно при избора на боя за метал няма ограничения – можете да използвате всяка подходяща боя, която е подходяща за метал. Важно е повърхността да е добре подготвена, преди нанасянето на боя за метал и използвате подходящ грунд за метал, няма особена разлика дали ще използвате боя за стомана, алуминий и желязо.

Подготовката на повърхностите за нанасянето на боя за метал, включва четири стъпки, които описваме накратко по-долу, и завършва със самото боядисване, на което ще се спрем накрая.

Почистване на повърхността и премахване на остатъци от стара боя за метал

Първата стъпка е да почистите добре металната повърхност от наслоени замърсявания, мазнини и други налепи. Това включва и отстраняването на люспи и шупли от старата боя. Важно е да споменем, че ако тя е в добро състояние и не се лющи или отлепва, можете да пропуснете тази стъпка. 

В противен случай, трябва да се отървете напълно от всички остатъци. Можете да го постигнете с помощта на четка, стъргалка или дори шкурка и шлайф машина, в зависисмост от вида и площта на повърхността, както и от количеството стара боя за метал, която трябва да премахнете. 

Бъдете внимателни при използването на електрически инструменти, защото въпреки бързите резултати, те може да полират металната повърхност, което да доведе до потенциални проблеми с адхезията.

Боя за метал 2 - подготовка

Отървете се от ръждата

Най-големият враг на метала е ръждата, тъй като тя пречи на адхезивността на боята. Ако металът е само леко окислен, можете да възстановите блясъка му с помощта на четка и шлайфане или шкурене. Можете да използвате и ръждопреобразуватели, за да сте сигурни, че няма да остане и следа. Нанасянето на боя върху ръждясала повърхност ще доведе до увреждането на метала и до ръждясване на самата боя за метал.

Нанасяне на грунд за метал

След като сте почистили добре и сте премахнали всички остатъци от боя и ръжда, трябва да нанесете подходящ висококачествен грунд. По възможност, използвайте такъв, който помага за инхибиране на ръждата. 

Боядисване на метални елементи

Когато нанасяте боя за метал, независимо какъв тип сте избрали, винаги съблюдавайте предпазните мерки и инструкциите на производителя. 

Погрижете се да подготвите повърхността максимално добре, преди нанасянето на боята, дори тя да е най-висококачествената на пазара и да предлага възможоност за моментално боядисване, без подготовка. По този начин ще удължите живота ѝ и ще се наслаждавате по-дълго на резултатите.

Почистване на повърхността и премахване на остатъци от стара боя за метал

Отървете се от ръждата

Нанасяне на грунд за метал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !