Търсене

Рецепта за нетоксична интериорна боя

Рецепта за нетоксична интериорна боя

Първата стъпка от изграждането на дома е превръщането на пространството в жилище, това означава го превърнете в здравословна среда за живот. Всичко, което внасяме в дома си, оказва влияние върху качеството ни на живот затова трябва да подбираме внимателно това, което ни заобикаля във всекидневния ни живот. Това е валидно както за за храната, която ядем и дрехите, които носим, така и за въздуха, който дишаме, особено в моментите, в които прекарваме повече време вкъщи.

Прекарваме на закрито до 80% от времето си, особено през зимните месеци, а въздухът, който ни заобикаля, не винаги е безопасен. Това отчасти се дължи и на широката употреба на токсични интериорни бои, които са причинители на някои от често срещаните заболявания, които могат да засегнат нас и нашите близки, включително и четириногите членове на семейството.

Какво представлява 'млечната' интериорна боя?

'Млечната' боя се прави на основата на извара и вар, така че има и бактерицидно действие, предпазвайки от мухъл и плесени. Тя не отделя изпарения и е напълно безопасна за деца, бременни жени и хора с чувствителност към химикали. 

Интериорна боя 1 - бяла

Как да си направите 'млечна' боя?

Въпреки че  на пазара има голям избор нетоксични интериорни бои и с нулево съдържание на летливи органични съединения, можете да опитате да си сами да приготвите интериорна боя. Ето и рецептата. 

Необходими са ви 5 части извара или извара на прах и 1 гасена или негасена вар. Ако се спрете на негасената вар, смесете я с вода, докато се получи пастообразна смес. 

Добавете варта към изварата, разбъркайте добре и оставете да престои няколко часа.

Към сместа можете да добавите прахообразни пигменти в избран от вас цвят, като трябва да имате предвид, че пигментният прах трябва да може да се прилага с вар.

Ако боята е твърде гъста, можете да добавите вода, а ако ви се струва твърде рядка, добавете обезмаслено мляко на прах. 

Наистина фина текстура на боята можете да постигнете, като я прецедите през стар чифт найлонови чорапи или чорапогащник.

 

Какво представлява 'млечната' интериорна боя?

Как да си направите 'млечна' боя?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !