Търсене

Защо да изберете лакиран паркет?

Защо да изберете лакиран паркет?

Защо да изберете лакиран паркет?

За никого не са тайна предимствата на избора на подова настилка от дървен материал – не само, че е модерно покритие, което създава повече уют, но и подът винаги е топъл. При избора на подходяща подова настилка имате многобройни възможности, а една от модерните опции е дървено подово покритие, запечатано с лак за паркет, което често е предпочитаният избор на потребителите, вместо ламинат.

Това е така, защото с лакирани паркет постигате доброто качество на ламината, но върху масивно дърво или друга дървесина, с която разполагате, или сте избрали, без да се лишавате от защитното покритие върху материала, а същевременно получавате и характерния блясък на лакирания дървени материал.

 

Лак за паркет 2 - близък кадър

Специфика на нанасянето на лак за паркет

Паркетът, покрит с лак за паркет, е красиво подово покритие, което от десетилетия не губи своята актуалност. За да постигнете необикновения му външен вид и да се наслаждавате на качествата му, обикновено се налага нанасяне на приблизително 7 слоя лак за паркет върху повърхността на дървения материал. Това спомага за постигане на необходимия блясък и защита на дървото от външни влияние.

Предимства на лакираните подови настилки

Основното предимство на лакираните подови настилки е лесното почистване и поддръжка на повърхността. Лакът предотвратява проникването течности и замърсявания в материала, като по този начин го предпазва. Това е валидно не само когато има само пръски вода, но в някои случаи, и при течове или разливане на по-големи количества течности на пода. Тъй като течността не се прониква във материала, а остава на повърхността, освен защитата, трябва да изтъкнем отново, че е изключително лесно за почистване.

Кои помещения са подходящи за лакиран паркет?

Лакираният паркет е сред най-издръжливите подови покрития, дори когато са предназначени за домашна употреба. По тази причина лакираните подови настилки са чудесен избор за стаи с интензивен трафик, като коридора или антрето, например. 

Освен това паркет, покрит с лак за дърво е подходящ за помещения, които по-често се огряват от слънцето. Лакът отразява слънчевите лъчи, което спомага за по-бавното обезцветяване на дървото, а освен това, отразената светлина остава в стаята, като я прави по-светла и приветлива.

 

Специфика на нанасянето на лак за паркет

Предимства на лакираните подови настилки

Кои помещения са подходящи за лакиран паркет?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !