Защо да изберете лакиран паркет?

Защо да изберете лакиран паркет?

Защо да изберете лакиран паркет?

За никого не са тайна предимствата на избора на подова настилка от дървен материал – не само, че е модерно покритие, което създава повече уют, но и подът винаги е топъл. При избора на подходяща подова настилка имате многобройни възможности, а една от модерните опции е дървено подово покритие, запечатано с лак за паркет, което често е предпочитаният избор на потребителите, вместо ламинат.

Това е така, защото с лакирани паркет постигате доброто качество на ламината, но върху масивно дърво или друга дървесина, с която разполагате, или сте избрали, без да се лишавате от защитното покритие върху материала, а същевременно получавате и характерния блясък на лакирания дървени материал.

 

Лак за паркет 2 - близък кадър

Специфика на нанасянето на лак за паркет

Паркетът, покрит с лак за паркет, е красиво подово покритие, което от десетилетия не губи своята актуалност. За да постигнете необикновения му външен вид и да се наслаждавате на качествата му, обикновено се налага нанасяне на приблизително 7 слоя лак за паркет върху повърхността на дървения материал. Това спомага за постигане на необходимия блясък и защита на дървото от външни влияние.

Предимства на лакираните подови настилки

Основното предимство на лакираните подови настилки е лесното почистване и поддръжка на повърхността. Лакът предотвратява проникването течности и замърсявания в материала, като по този начин го предпазва. Това е валидно не само когато има само пръски вода, но в някои случаи, и при течове или разливане на по-големи количества течности на пода. Тъй като течността не се прониква във материала, а остава на повърхността, освен защитата, трябва да изтъкнем отново, че е изключително лесно за почистване.

Кои помещения са подходящи за лакиран паркет?

Лакираният паркет е сред най-издръжливите подови покрития, дори когато са предназначени за домашна употреба. По тази причина лакираните подови настилки са чудесен избор за стаи с интензивен трафик, като коридора или антрето, например. 

Освен това паркет, покрит с лак за дърво е подходящ за помещения, които по-често се огряват от слънцето. Лакът отразява слънчевите лъчи, което спомага за по-бавното обезцветяване на дървото, а освен това, отразената светлина остава в стаята, като я прави по-светла и приветлива.

 

Специфика на нанасянето на лак за паркет

Предимства на лакираните подови настилки

Кои помещения са подходящи за лакиран паркет?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.