Търсене

Може ли да се байцва вече байцвано дърво?

Може ли да се байцва вече байцвано дърво?

Може ли да се байцва вече байцвано дърво?

Всеки домашен майстор или любител на работата с дърво рано или късно стига до експеримент с байц за дърво. А случвало ли ви се е да положите желания цвят и след това да установите, че не е точно това, което сте си представяли? Какво правите в такива случаи: оставяте го така и ви дразни всеки път, като погледнете към него, или да изшкурявате горния слой и започвате отначало? Има и трети вариант, за който ще ви разкажем по-долу. Байц-за-дърво-2-дъски

Какво представлява байцването?

Както знаете, методът, при който дървото се обработва така, че да бъде променен оригиналният му цвят, най-общо се нарича байцване. Но дали можете да байцвате отново, ако вече сте използвали байц за дърво преди това?

Какво е общото между байцването на дърво и ходенето на фризьор?

Повторното байцване е подобно на боядисването на коса – ако новият цвят е по-тъмен, резултатът ще е удовлетворителен. В противен случай, е препоръчително първо да премахнете по-тъмния нюанс, след което да положите новия. Повечето дами, а вероятно и част от господата, ще разберат какво имам предвид. Останалите ще научат още едно ново нещо.

Повторно байцване на дърво с друг цвят – стъпка по стъпка

Байц-за-дърво-3-ограда

Ето и кратко обяснение в няколко стъпки как да байцнете повторно дърво с друг нюанс, ако искате да промените текущия цвят. 

1) Повторното байцване на дърво е лесно и резултатите са изключително красиви, ако положите по-тъмен нюанс байц за дърво върху по-светъл. 

2) Можете да смесите два цвята байц, ако искате да получите собственоръчно създаден уникален нюанс. 

3) Байц в по-топъл нюанс стои чудесно, положен върху байц, тониран в по-студени нюанси.

4) Преди да байцнете целия елемент, изберете по-незабележимо място, където първоначално да тествате как изглежда избраният от вас нюанс.  

5) И последно, но не маловажно, избягвайте да бацвате върху полиуретан или други защитени покрития като восък, лак или шеллак – байцът ще маскира драскотините и други несъвършенства по повърхността, но крайният резултат е повърхност, лепкава на допир, която може да остави петна по кожата или дрехите ви.  

Какво представлява байцването?

Какво е общото между байцването на дърво и ходенето на фризьор?

Повторно байцване на дърво с друг цвят – стъпка по стъпка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !