Търсене

Почистване на миещ латекс

Почистване на миещ латекс

Почистване на миещ латекс

 

Едно от основните предимства на латекса е, че е устойчив на вода и може лесно да бъде почистен. Но след като нанесете миещ латекс на стените, започвате да срещате предизвикателства и да се чудите кой е най-добрият начин да почистите определени петна от стени, боядисани с миещ латекс и дали няма опасност да повредите стенното покритие.

Кога можете да започнете да миете латекса?

Изчакайте поне две седмици от нанасянето на латексовото покритие, преди да го измиете. Така ще му оставите достатъчно време, за да се втвърди напълно. Продуктите с ниско съдържание на ЛОС (летливи органични съединения) обикновено изискват до 30 дни.

При някои продукти дълбокият цвят ще има изтриване на цвета, особено при плоски или ниско блестящи покрития. Това не означава, че боята ви е по-ниска или дефектна – след като повърхността ви изсъхне, боята трябва да изглежда еднородна.

 Миещ латекс 2 - стая

Идеи за разтвор за почистване на миещ латекс

Най-добрият подход за измиване на стена с латекс е най-малко агресивния метод: почистване с чиста вода върху мека целулозна гъба. Ако това не свърши работа, можете да опитате силно разреден разтвор на вода и мек, неабразивен препарат за съдове. 

Повечето стандартни почистващи препарати за стъкла, както и други препарати, особено такива, съдържащи абразиви, не трябва да се използват върху боядисани повърхности, дори да сте използвали миещ латекс, тъй като съдържат силни разтворители, които могат да повредят покритието на боята.

Как да почиствате латекс максимално щадящо?

Винаги опитвайте първо с чиста вода и чак след това преминете към разтвора. 

Използвайте една кофа за разтвора и една – за изплакване с чиста вода, като във всяка трябва да използвате отделни гъбички за почистване.

Започнете миенето на латекса от долната част на стенатаи и продължете нагоре, така че почистващият разтвор да не тече по мръсната стена и да образува ивици, които е трудно да бъдат премахнати.

Почиствайте внимателно, с кръгови движения, за да избегнете повреда на боята.

След измиване попийте излишната влага с меки, абсорбиращи кърпи.

Рагледайте също и латексови бои

Кога можете да започнете да миете латекса?

Идеи за разтвор за почистване на миещ латекс

Как да почиствате латекс максимално щадящо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !